DONATORI

škola za djecu i mladežUdruga žena Romkinja «Bolja budućnost» organizirala je Ljetnu školu za djecu i mladež uz financijsku podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa od 14-19.08. 2012 god. u Selcu accurate rolex daytona replica watches u dječjem odmaralištu.

Cilj ljetne škole bila je upoznati djecu i mladež romske zajednice sa povijesti, kulturom, jezikom, običajem te razmjenom i upoznavanje različitosti u romskoj zajednici, osnaživanje i međusobnono poštivanje te različitosti.

Obzirom da se u školama ne uči o kulturi i tradiciji Roma, a u pojednim školama vrlo malo se govori o povijesti, smatramo da je ovakav vid najbolji rad za djecu i mlade. Naša zapažanja su bila da su teme koje smo izabrali bili vrlo zanimljive sudionicima. Uz njihovu diskusiju i pitanja zapazili smo da su vrlo zainteresirani upoznati excellent rolex cellini copy watches svoju povijest.
Sudionici ljetne škole bili su iz Zagreba, Slavonskog broda, Bjelovara i Varaždina.

Kako bi očuvali sve pozitivne čumbenike iz povijesti, jeziku, kulture, običaje , identitetu i tradicije do zaključka smo došli da je obrazovanje jedan od najvažnijih elemenata. Kroz neformalno obrazovanje mladi i djeca najbolje i najjednostavnije mogu naučiti, razlikovati i prihvatiti ono što je najbolje.Obrazovanje i kultura pojmovi su koji su međusobno povezani a to je nama najpotrebnije.