DONATORI

Ljetna školaVeć više godina organiziramo ljetnu školu za romsku djecu i mladež iz cijele Hrvatske. U ljetnoj školi svi polaznici imaju prigodu upoznati povijest i kulturu Roma. Na takav pristup i temu smo se odlučili zbog djece i mladih koji fantastic omega fake watches uk su iskazali interes za upoznavanje povijesti vlastite zajednice, običaja, kulture, tradicije...

Uz ljetnu školu djeca i mladež međusobno, razmjenom iskustava, nauče jedni od drugih različitosti tijekom slavljenja raznih romskih praznika i običaja koje Romi imaju tijekom raznih obreda. Ta tema zvuči vrlo jednostavno, ali ako uzmemo u obzir različitost Roma na području Hrvatske, onda dolazimo do spoznaje kako oniLjetna škola koriste dva jezika - Romani chib i Limba de bajash. Također, imamo Rome katoličke, pravoslavne i islamske vjeroispovijesti. Jasno je dakle da je ova tema i te kako opširna. U posljednje tri godine imali smo domaće i inozemne predavače, najčešće su to bili predstavnici Roma koji su govorili o tradiciji u svojoj okolini.

Svaki dan na rasporedu su bila tri predavanja u kojima je grupa aktivno sudjelovala, aktivno participirajući nakon svakog izlaganja. Imali smo, također, i grupne radove u kojima su sami sudionici prezentirali ono što su naučili. Osim što su učili o vlastitoj manjini, djeca i mladi su gentle breitling premier copy watches se bavili i drugim aktivnostima; igrali su odbojku na pijesku, plivali, igrali nogomet, sudjelovali na slikarskim radionicama i niz drugih aktivnosti.

Nadamo se kako će ljetna škola postati redovna godišnja tradicija s kojom ćemo uveseljavati djecu i mladež, koja uz zabavu nauče i niz važnih podataka o manjini, a što je najvažnije - prihvate različitost. Jer, različitost nas spaja.