DONATORI

Roditelji prodali kćer za par tisuća euradrama u zaprešiću
Roditelji prodali kćer za par tisuća eura: kupci je držali zatočenu, oduzeli joj dokumente i prisiljavali na spolni odnos
"Molim vas pomozite mi! Zatočili su me i silovali" - zavapila je 9. studenoga po utrčavanju u vlak na zaprešićkom području 15-godišnja tinejdžerica dok je bježala od svojih "kupaca" koji su za njom jurišali.

Ona je tog dana iskoristila trenutak nepažnje ukućana koji su ju doslovce kupili. Iskočila je kroz kuhinjski prozor na slobodu. Otrčala je do željezničke stanice bježeći pred 17-godišnjim ženikom koji ju je, prema navodima prijave, dan ranije silovao.

Djevojci su pružene sve vrste pomoći, institucije su se digle na noge, a policija je uhitila i privela na obradu njezine roditelje, te nesuđenog svekra, svekrvu, ali i ženika. Sumnjiči ih se za trgovanje ljudima, dok se maloljetnog ženika tereti i za spolnu zloporabu djeteta mlađeg od 15 godina te za spolni odnošaj bez pristanka.

Agonija po 15-godišnjakinju startala je sredinom svibnja u Novskoj kada su njezini roditelji za nekoliko tisuća eura dogovorili njezinu prodaju. Mladić star 17 godina odabrao ju je izgledu nakon čega su roditelji mladića 30.kolovoza došli po "ropkinju", ostavili novac i odveli ju u obiteljsku kuću na području Zaprešića.

- Uzeli su mi rodni list i domovnicu. Nisu me puštali nikuda. Stalno sam bila pod njihovim nadzorom. Prisiljavali su me na težak fizički rad bez prekida i odmora. Nisam se željela seksati, ali 17-godišnjak je ustrajao na spolnom odnosu. Ponovno me prisilio na seks 8.studenog. Jutro poslije odlučila sam pobjeći i utrčati u vlak - kroz suze je pričala istražiteljima 15-godišnja djevojka.

U međuvremenu su njezine noćne more zadržane u pritvoru zbog opasnosti od ponavljanja djela ali i utjecaja na svjedoke dok je sudac za mladež 17-godišnjaku odredio mjere opreza.
HAJDI KARAKAŠ JAKUBIN
Foto: Ilustracija CROPIX

Ostale vijesti

ŽIVOT BEZ NASILJA

ŽIVOT BEZ NASILJA U Terme Jezerčia Donja Stubica održan je seminar za mlade Rome „Život bez nasilja“ uz financijsku podršku Ureda za ljud... pročitaj više

Francuska iseljava 300 Roma/R

Prisilno iseljavanje Roma i Romkinja iz kartonskih naselja diljem Francuske nastavlja se ubrzanim tempom od oko 300 osoba tjedno, unatoč zimskim vrem... pročitaj više

Ljtna škola u 2014

Ključ očuvanja nacionalnog identiteta Roma, kao nacije bez zajedničke teritorije i povijesti, upravo je jezik, koji je sačuvan uprkos malom broju ... pročitaj više

Godeišnji izvještaj Udruge

bilansa Izvještaj prihoda i rashoda Udruge... pročitaj više